Over ons

Houtbouw Van Lingen in Kollumersweach is gespecialiseerd in houten bouwprojecten. “We doen grote projecten, maar minstens zoveel voor particulieren”, zegt eigenaar Wiebe van Lingen.

Met zeven personeelsleden realiseert de houtbouwer ieder denkbaar onderkomen: tuinhuisjes, schuren, overkappingen, serres, recreatiewoningen of bijvoorbeeld paardenstallen. “We bouwen traditionele hokjes, maar ook hypermoderne tuinhuizen met bijvoorbeeld een plat dak en veel glas”, vertelt Wiebe. De opties zijn te bekijken in de showtuin naast de bedrijfsloods aan de Foarwei.

“Vaak komen klanten hier met een bepaald idee. We lopen dan eerst samen langs alle mogelijkheden die we laten zien met onze gevarieerde showmodellen. Daarna praten we op kantoor verder over de wensen.”

Door voorbeelden te laten zien, wordt het communiceren over het gedroomde eindresultaat een stuk eenvoudiger. “Misschien vind je de deur van de ene schuur mooi en de ramen van de andere. Bij het ene bouwsel spreekt de loungehoek je aan, bij het andere de vormgeving. Als ik een beeld heb van wat iemand wil, maak ik een schets en een offerte. Is die akkoord dan proberen we het plan zo snel mogelijk te realiseren.”

Meestal worden de houtskeletbouwwerken gemaakt van duurzaam larix- of douglashout. “Dat is geïmpregneerd hout, verkrijgbaar in diverse kleuren. Larix- en douglashout zijn onderhoudsarm.”

Ook voor de kozijnen en deuren wordt doorgaans hardhout gebruikt. Beiden worden in de grondverf geleverd. Deuren zijn er in vele soorten en maten: zonder of met ramen, groot of klein, dubbelglas of enkelglas….

Daken kunnen eveneens worden gerealiseerd naar wens: plat of schuin, hoog of laag. Gebakken pannen zijn tegenwoordig erg gewild. Ook die zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Dakgoten worden gemaakt van PVC of zink. “Beide zijn prima,” vertelt Van Lingen, “maar zink is sterker. Dat gaat jarenlang mee.”
Alle werkzaamheden worden voorbereid in de loods van Houtbouw Van Lingen. “Afhankelijk van de omvang van het project komen we vervolgens met twee of vier timmermannen bij de klant. We proberen het zo te organiseren dat uw schuur, serre, tuinhuis, veranda, carport of loungehoek in één of twee dagen staat.”

Wilt u een houten aanbouw, prieeltje, stal, overkapping of iets anders laten bouwen? Ga naar de website www.houtbouwvanlingen.nl en doe inspiratie op. Langskomen mag natuurlijk ook.

Scroll To Top
Close